lördag 15 november 2008

Blast from the past!


Har ni något pinsamt som ni kommer ihåg från eran skoltid? Något som är så typiskt er att lyckas med? Det har jag, jag har två saker i minnet men det finns säkerligen fler pinsamheter som ligger där och jäser.

Mina kära vänner där hemma skulle säkert kunna spendera en hel eftermiddag med att bara sitta och berätta gamla, numera underhållande, händelser från skolperioden.

Men jag tänker bara dela med mig av två av dessa:


1. Tänk er att ni kommer till gymnasiet, som yngst då naturligtvis. Man är så där lagom pirrig eftersom man helt plötsligt går från äldst till yngst. Alla i omgivningen känns som jättar jämfört med en själv. Det här händelsen inträffade ,om jag inte minns helt fel, redan efter första veckan. Anna, Frida och jag i en kombination brukade oftast sluta med en hel del skratt och göra-bort-sig-saker. Denna dagen var inte annorlunda.

På väg till busshållplasten, jag hade ett litet försprång på Anna och Frida. Jag vänder mig emot dom för att sen larva till det lite genom att göra en slags hoppsnurr med klackspark och sedan fortsätta mot bussen som stod ca. 10 meter ifrån mig kanske. Jag kom inte långt. Precis när jag har lyckats göra klart hoppsnurren så vänder jag mig rakt in i en BUSSTOLPE.

Som om inte det vore pinsamt nog så är våran buss inte den ensamma bussen på platsen just när detta händer. ALLA bussar, inkl människorna i dom ser detta.

Jag har aldrig skratta så mycket i hela mitt liv, aldrig har en bussresa hem varit så kul. Att sen höra Anna och Frida skrattades någonstans i bussen förbättrade inte saken direkt.


2. Den andra pinsamheten utspelade sig någonstans på vinterhalvåret. Ni vet när det bli så där kallt ute att man får torra händer och så torra läppar att man förbrukar ett lypsyl i timmen ungefär, den tiden är det jag pratar om nu.

Jag hade ett tandläkarbesök att närvara på. Oftast när jag är hos tandläkaren så innebär det en himla massa korttagande...av tänderna då. Så var det även denna gången. Ni kan ju tänka er vad en massa jox i munnen gör när man har torra läppar. Dom drar isär mungiporna så man ser ut som något taget från en skräckrulle.

Väl tillbaka i skolan så möter jag upp min kamrater på skolgården. Glad som jag var över att besöket var avklart så skriker jag ;" HEEEEEEJ TJEJER" till Anna och resten. Dom bryter ihop av skratt och där står jag som ett frågetecken.

Efter en stund så får någon av dom ur sig att mina tänder, och vad jag förstod, en del av området runt munnen är täckt av blod från tandläkarbesöket. Så frasiga läppar gott folk får man bara inte ha, typiskt dock att jag råkade ha det just den här gången.


Nu har jag delat med mig av två av mina pinsamma ögonblick från skolan.

Dom bjuder jag på!


Nu vankas det innebandymatch i södervärnshallen. Dagens möte: Endre- Rönnby Tigers, grrrrr!


Over and out!

1 kommentar:

Frida Karolina sa...

hahaha... jag dör fortfarande av skratt! klockrent! d va ju rätt kul att åka buss... kommer ihåg när vi satt lägst bak o sjöng till min mp3... tänker alltid på det när jag hör Celine Dions when you want it the most. "Made me a woman" med gester... gud va vi skrattade!! haha